21. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Arepa de pollo je typický venezuelský pokrm, který se skládá z kukuřičné placky plněné kuřecím masem. Tato tradiční lahůdka je jednoduchá na přípravu a nabízí bohatou kombinaci chuťových zážitků. Vyzkoušejte si tento oblíbený venezuelský pokrm a dopřejte si autentickou chuť Južní Ameriky s Arepa de pollo!
Suroviny
- 2 šálky arepového mouky
- 2 šálky vody
- 1 lžička soli
- 300 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 avokádo
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte arepovou mouku, vodu a sol, dokud nevznikne homogenní těsto.
- Nechejte těsto odpočívat asi 10 minut.
- Mezitím nakrájejte kuřecí maso, cibuli, česnek, papriku a rajče na malé kousky.
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte papriku a rajče a smažte dalších pár minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Vytvarujte malé placky z arepového těsta a smažte je na suché pánvi z obou stran, dokud nezeptají.
- Arepy rozkrojte a naplňte směsí z kuřecího masa, papriky a rajčat.
- Přidejte plátky avokáda a podávejte.