13. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Arancini siciliani
zdroj: Recepty 24/7

Arancini siciliani jsou tradiční sicilské rizotová koule plněné různými ingrediencemi a zapečené v hladké kůře. S tímto jednoduchým receptem si můžete snadno vychutnat tuto lahodnou sicilskou specialitu přímo v pohodlí svého domova. Uvnitř arancini najdete syrové nebo vařené maso, sýr a zeleninu, které se společně kombinují do jednoho chutného soustu. Tyto křupavé koule jsou ideální jako předkrm nebo jako svačina. Dejte se inspirovat sicilskou kuchyní a vytvořte si tyto fantastické arancini siciliani ještě dnes!

Suroviny

  • 300 g rýže arborio
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané na malé kousky
  • 50 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 100 g parmazánu, nastrouhaného
  • 100 g mozzarelly, nakrájené na malé kousky
  • 100 g šunky, nakrájené na malé kousky
  • 100 g hrášku
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • mouka, na obalení
  • strouhanka, na obalení
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a rýži a míchejte, dokud rýže nezměkne.
  2. Přidejte víno a nechte alkohol vyvřít. Poté postupně přidávejte vývar, jednu hrstku najednou, za stálého míchání. Pokračujte, dokud rýže neabsorbuje veškerý vývar a není měkká a krémová. Během tohoto procesu můžete přidat sůl a pepř podle chuti.
  3. Odejměte rýži z tepla a přidejte parmazán, mozzarellu, šunku a hrášek. Mícháním všechny přísady dobře propojte.
  4. Nechť směs trochu vychladne, poté vytvarujte malé koule ve velikostech golfových míčků.
  5. Připravte si tři misky – jednu s moukou, druhou s rozšlehanými vejci a třetí s hrubou strouhankou.
  6. Postupně obalte každou kuličku nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Ujistěte se, že jsou kuličky rovnoměrně pokryté vrstvou strouhanky.
  7. Pokud máte fritovací hrnec, zahřejte olej na 180°C. Jinak si připravte hlubší pánvičku a olej v ní zahřejte na středním ohni.
  8. Smažte arancini po malých dávkách, až do zlatavé barvy. Poté je nechte okapat na ubrouskovém papíru, aby se zbavily přebytečného oleje.
  9. Servírujte arancini teplé jako předkrm nebo pochoutku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *