4. 8. 2023
Autor: Michaela Srncová
Arabský salát tabbouleh
zdroj: Recepty 24/7

Salát tabbouleh je tradiční arabský salát plný svěžestí a chutí. Tato lahodná směs čerstvé petržele, mátových lístků, rajčat a bulguru je perfektním doplňkem k libovolnému jídlu. Připravte si tento osvěžující salát a poznejte autentickou arabskou kuchyni.

Suroviny:

  • 250 g bulguru
  • 2 hrsti čerstvé natě petržele
  • 1 hrst čerstvé natě máty
  • 3 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 3 okurky
  • 1 cibule
  • šťáva z 2 citronů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Do mísy dáme bulgur a zalijeme ho vroucí vodou. Necháme 20 minut odstát, dokud bulgur nezměkne.
  2. Vyčistíme a nakrájíme natě petržele a máty. Nakrájíme rajčata, okurky a cibuli na malé kousky.
  3. Do misky s bulgurem přidáme nakrájenou petržel, máty, rajčata, okurky a cibuli.
  4. Přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.
  5. Dobře promícháme a necháme salát tabbouleh odpočinout v lednici alespoň 30 minut před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *