4. 8. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Salát tabbouleh je tradiční arabský salát plný svěžestí a chutí. Tato lahodná směs čerstvé petržele, mátových lístků, rajčat a bulguru je perfektním doplňkem k libovolnému jídlu. Připravte si tento osvěžující salát a poznejte autentickou arabskou kuchyni.
Suroviny:
- 250 g bulguru
- 2 hrsti čerstvé natě petržele
- 1 hrst čerstvé natě máty
- 3 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 3 okurky
- 1 cibule
- šťáva z 2 citronů
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Do mísy dáme bulgur a zalijeme ho vroucí vodou. Necháme 20 minut odstát, dokud bulgur nezměkne.
- Vyčistíme a nakrájíme natě petržele a máty. Nakrájíme rajčata, okurky a cibuli na malé kousky.
- Do misky s bulgurem přidáme nakrájenou petržel, máty, rajčata, okurky a cibuli.
- Přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř.
- Dobře promícháme a necháme salát tabbouleh odpočinout v lednici alespoň 30 minut před podáváním.