31. 3. 2025
Autor: Gabriela Smolková

zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo Středního východu s naším autentickým receptem na Arabský hummus s pečivem. Tento klasický pokrm, plný chutí a textur, je ideální jak k svačině, tak jako předkrm pro vaše hosty. V našem receptu se dozvíte, jak krok za krokem připravit hladký, krémový hummus z cizrny, tahini, česneku a citronové šťávy, doplněný o exotické koření. Přinášíme vám také tipy na pečivo, které hummus dokonale doplní. Vyzkoušejte tento snadný recept a přineste na svůj stůl opravdovou chuť Arábie!
Suroviny
- 400g konzervované cizrny (odcéděné a opláchnuté)
- 2 stroužky česneku
- 60 ml citronové šťávy
- 60 ml tahini (sezamová pasta)
- 1/4 čajové lžičky mletého kmínu
- Sůl podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- Extra olivový olej na ozdobu
- Paprika a čerstvý petržel na ozdobu
- Pečivo (pita chléb, čerstvé bagety nebo křupavé toastové chleby)
Postup
- Do mixéra nebo kuchyňského robotu vložte cizrnu, česnek, citronovou šťávu, tahini, kmín a sůl.
- Mixujte všechny ingredience dohladka. V průběhu mixování přidejte olivový olej, aby se snadněji mixovalo a hummus byl jemnější.
- Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo více olivového oleje, aby byla konzistence hummusu podle vaší představy.
- Hotový hummus přendejte do servírovací misky.
- Povrch hummusu pokapejte olivovým olejem a posypte mletou paprikou a nasekaným petrželem pro krásnou presentaci.
- Podávejte s teplým nebo předem připraveným pečivem dle vaší volby.