31. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Arabské plněné papriky s rýží jsou lahodným a tradičním jídlem plným exotických chutí. Papriky jsou naplněny pikantním a aromatickým farským masem, příjemně doplněným rýží a dochucené výraznými arabskými kořením. Tento recept je zárukou dokonalého spojení vůní, chutí a textur, které okouzlí každého. Vyzkoušejte připravit tyto lahodné plněné papriky a užijte si autentický arabský zážitek v pohodlí domova.
Suroviny
- 4 plné papriky (různých barev)
- 1 hrnek uvarené rýže
- 1 cibule (jemně nakrájená)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 200 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 hrnek rajčatového pyré
- 1 hrnek vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
- 1/4 hrnku nasekané petrželky nebo koriandru
Postup
- Nejprve si připravte papriky. Odřízněte jim víčka a vnitřek pečlivě vydlabejte.
- Vzdělejte si hrnci vody a přiveďte k varu. Do vroucí vody ponořte vydlabané papriky. Vařte je asi 3-5 minut, dokud nezměknou. Poté je vyjměte a osušte na papírovém ubrousku.
- V pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte na drobno nakrájenou cibuli. Smažte ji do zlatova.
- Přidejte nakrájený česnek a mleté maso. Smažte, dokud maso nezezlátne.
- Přidejte mletou papriku, kmín, koriandr, sůl a pepř. Promíchejte a smažte další minutu, aby se všechny přísady spojily.
- Přidejte varem promíchanou rýži a rajčatové pyré. Zalijte vývarem a nechte asi 10 minut vařit, dokud rýže nezměkne a tekutina se sníží.
- Zapněte si troubu na 180 stupňů Celsius a připravte si pekáč. Naplňte vyvařené papriky směsí rýže a masa.
- Pokud zbyde nějaká směs, můžete ji přidat k paprikám v pekáči.
- Pečte plněné papriky v předehřáté troubě asi 20-25 minut, dokud nejsou papriky měkké a lehce zhnědlé.
- Před podáváním posypte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.