23. 11. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Arabské kousky jehněčího na grilu
zdroj: Recepty 24/7

Objevte výjimečné chutě Středního východu s našim receptem na „Arabské kousky jehněčího na grilu“! Tento recept přináší autentické arabské koření a marinády, které promění jemné jehněčí maso v neodolatelný grilovaný pokrm. Ideální pro letní barbecue večery, rodinné oslavy nebo jen tak pro potěšení gurmánů. Krok za krokem vám ukážeme, jak jednoduše připravit marinádu, jak správně grilovat jehněčí a jaké přílohy se k němu nejlépe hodí. Připravte se na nezapomenutelný kulinářský zážitek s naším receptem, který osloví nejen milovníky masitých delikates!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobení
  • Plátky citronu pro podávání

Postup

  • Do velké misky dejte nakrájené jehněčí maso.
  • Přidejte olivový olej, mletý koriandr, kmín, kajenský pepř, kurkumu, nasekaný česnek, sůl a černý pepř.
  • Dobře promíchejte, aby byly kousky masa rovnoměrně potřené marinádou.
  • Pokryjte misku potravinářskou fólií a nechte v lednici marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
  • Gril předehřejte na střední až vysokou teplotu.
  • Nanizujte marinované kousky jehněčího masa na grilovací špejle.
  • Grilujte 3-4 minuty z každé strany, nebo dokud maso není dobře propečené a má krásnou grilovací kůrčičku.
  • Pravidelně otáčejte, aby se maso rovnoměrně propeklo.
  • Hotové kousky jehněčího servírujte s čerstvým koriandrem nebo petrželí a plátky citronu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *