25. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
Arabská kofta
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Arabská kofta, tradiční arabské⁤ masové kuličky,‌ jsou jedním z nejvíce ikonických jídel ‌Blízkého východu. Tento⁣ recept nabízí výjimečnou kombinaci⁢ pikantního mletého masa, ⁣aromatických bylinek ⁢a orientálních koření. Své chuťové buňky uspokojíte těmito jemnými a jemně ‍kořeněnými​ kuličkami, které stačí osmažit a podávat s plackou nebo míchanou zeleninou. Připravte si tento autentický arabský ‍recept a okusete zářivé chutě Orientu!

Suroviny

  • 500 g ⁤mletého jehněčího masa
  • 1 ⁤střední cibule, jemně nasekaná
  • 2⁤ stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička mletého⁣ kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ ‌lžičky ‌mletého skořice
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ½ ⁢lžičky soli
  • Čerstvá petrželka a koriandr, nasekané na posyp
  • Olivový olej na smažení

Postup

  1. V míse⁢ smíchejte mleté jehněčí maso, ⁤cibuli,‌ česnek, kmín, koriandr,⁤ skořici, černý‍ pepř ⁤a⁣ sůl. Dobře promíchejte, ať se​ všechny přísady spojí.
  2. Z hmoty⁣ vytvořte malé kuličky (kofty) ⁤o velikosti větších​ švestek.
  3. Na pánvi rozpalte‌ trochu olivového oleje a na něm opékejte kofty z obou stran,⁤ dokud nebudou zlatě ‌hnědé a propečené.
  4. Hotové ⁣kofty posypte nasekanou ‍petrželkou a koriandrem.
  5. Kofty můžete servírovat s hummusem, tabbouleh salátem nebo ‍pitou chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *