21. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Aloo Gobi sostředěným heslem tradiční pokrm energickáощ Imasala.
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit tradiční indické jídlo Aloo Gobi s výraznou omáčkou. Tento energetický pokrm plný exotických chutí vás dostane. Sledujte recept na Aloo Gobi Masala a užijte si jedinečnou chuť indické kuchyně.

Suroviny

  • 2 brambory
  • 1 malá hlávka květáku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 čajová lžička mletého kurkumy
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička mleté červené papriky
  • 200g nasekaných rajčat
  • Sůl a pepř podle chuti
  • S čerstvou nasekanou koriandrem na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte česnek a vše nechte osmažit dozlatova.
  3. Přidejte kurkumu, kmín, koriandr a mletou papriku a smažte asi minutu, dokud nezačnou vyplavovat vůně.
  4. Přidejte rajčata a nechte vařit asi 5 minut, dokud omáčka nezhustne.
  5. Přidejte nakrájené brambory a květák a zalijte trochou vody.
  6. Nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud brambory a květák nezměknou.
  7. Přidejte sůl a pepř podle chuti a ozdobte nasekaným koriandrem.
  8. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *