21. 4. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit tradiční indické jídlo Aloo Gobi s výraznou omáčkou. Tento energetický pokrm plný exotických chutí vás dostane. Sledujte recept na Aloo Gobi Masala a užijte si jedinečnou chuť indické kuchyně.
Suroviny
- 2 brambory
- 1 malá hlávka květáku
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 čajová lžička mletého kurkumy
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička mleté červené papriky
- 200g nasekaných rajčat
- Sůl a pepř podle chuti
- S čerstvou nasekanou koriandrem na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a vše nechte osmažit dozlatova.
- Přidejte kurkumu, kmín, koriandr a mletou papriku a smažte asi minutu, dokud nezačnou vyplavovat vůně.
- Přidejte rajčata a nechte vařit asi 5 minut, dokud omáčka nezhustne.
- Přidejte nakrájené brambory a květák a zalijte trochou vody.
- Nechte vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud brambory a květák nezměknou.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a ozdobte nasekaným koriandrem.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.