25. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Aloo Gobi sabji s jehněčím
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si zdravou a chutnou variantu tradičního indického jídla s jemnými kousky jehněčího masa, brambor a květáku. Aloo Gobi sabji s jehněčím je skvělá volba pro milovníky indické kuchyně, kteří rádi zkoušejí nové recepty. S tímto jednoduchým receptem si můžete doma uvařit lahodné exotické jídlo plné koření a výrazných chutí. Bon appétit!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kousky
  • 1 velká cibule nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce česneku a zázvorové pasty
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 500g květáku nakrájeného na růžičky
  • 500g brambor nakrájených na kostičky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli, dokud nebude sklenutá.
  2. Přidejte česnek a zázvorovou pastu a restujte další minutu.
  3. Přidejte jehněčí maso a restujte ho dozlatova.
  4. Přisypte kari koření, mletý kmín, kurkumu, sůl a pepř a promíchejte.
  5. Přidejte květák a brambory a zalijte trochou vody.
  6. Nechejte vařit, dokud není maso a zelenina měkká.
  7. Pokud je příliš suché, přidejte ještě trochu vody.
  8. Servírujte s rýží nebo plackami naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *