5. 12. 2024
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo tradičního indického vegetariánského jídla s naším receptem na Aloo Gobi s rýží! Toto lahodné a zdravé jídlo kombinuje aromatickou květák, brambory a směs exotických koření, které promění vaší večeři v nezapomenutelný gastronomický zážitek. Připravte si doma autentický Aloo Gobi podle jednoduchých kroků a dopřejte si chuť Indie na talíři. Ideální pro veganství a bezlepkovou stravu. Klikněte pro celý recept a tipy, jak na dokonalou rýži!
Suroviny
- 1 střední květák, rozdělený na růžičky
- 2 střední brambory, nakrájené na kostky
- 1 střední cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nadrcené
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 1 zelená chilli paprička, nasekaná
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky garam masala
- Sůl podle chuti
- Citronová šťáva podle chuti
- Čerstvý koriandr pro ozdobu
- 2 lžíce oleje
- 1 šálek rýže (varem připravené)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli, dokud není zlatavá.
- Přidejte česnek a zázvor a smažte do zlatohněda.
- Přidejte kurkumu, koriandr, kmín a chilli. Promíchejte a smažte asi minutu, dokud nezačne krásně vonět.
- Přihodte nakrájené brambory a květák, dobře promíchejte, aby byly pokryté kořením.
- Přidejte trochu vody a sůl, zakryjte a dušte na mírném ohni dokud zelenina není měkká, občas promíchejte.
- Odkryjte a povarte, dokud se veškerá voda nevyvaří.
- Konečně přidejte garam masala a čerstvý koriandr. Dobře promíchejte a nechte vše prohřát.
- Podávejte s čerstvě uvařenou rýží a pokapat citronovou šťávou dle chuti.