19. 12. 2024
Autor: Martin Roubec
Aloo Gobi s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo indické kuchyně s naším receptem na Aloo Gobi s kokosovým mlékem. Tato lahodná vegetariánská specialita kombinuje voňavé koření, květák a brambory s krémovým kokosovým mlékem pro dokonale vyvážený chutný pokrm. Ideální jako hlavní chod nebo jako bohatá příloha, Aloo Gobi s kokosovým mlékem je snadné na přípravu a zaručeně osloví každého milovníka exotických chutí. Připravte si tento zdravý a sytý recept dnes a užijte si skvělou chuť přímo z pohodlí domova!

Suroviny

  • 1 střední květák, rozdělený na růžičky
  • 2 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 kousek zázvoru, nastrouhaný
  • 1 zelená chilli paprička, jemně nasekaná (volitelné)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička garam masala
  • 1 konzerva (400 ml) kokosového mléka
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvá koriandr na ozdobu

Postup

  • Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě rozehřejte olej. Přidejte cibuli a smažte, dokud nebude zlatavá.
  • Přidejte česnek, zázvor a chilli (pokud používáte), a smažte další 1-2 minuty.
  • Přisypete kurkumu, mletý koriandr, mletý kmín a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  • Přidejte nakrájené brambory a květák, promíchejte, a smažte 5 minut, dokud nejsou z obou stran mírně zprudka zažloutlé.
  • Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Snížte teplotu a nechte vařit pod pokličkou 20 minut, nebo dokud nejsou brambory a květák měkké.
  • Ochutnejte a případně dochutíte solí a pepřem. Zasypte garam masala a dobře zamíchejte.
  • Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem. Toto jídlo se velmi dobře kombinuje s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *