19. 12. 2024
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo indické kuchyně s naším receptem na Aloo Gobi s kokosovým mlékem. Tato lahodná vegetariánská specialita kombinuje voňavé koření, květák a brambory s krémovým kokosovým mlékem pro dokonale vyvážený chutný pokrm. Ideální jako hlavní chod nebo jako bohatá příloha, Aloo Gobi s kokosovým mlékem je snadné na přípravu a zaručeně osloví každého milovníka exotických chutí. Připravte si tento zdravý a sytý recept dnes a užijte si skvělou chuť přímo z pohodlí domova!
Suroviny
- 1 střední květák, rozdělený na růžičky
- 2 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostky
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 kousek zázvoru, nastrouhaný
- 1 zelená chilli paprička, jemně nasekaná (volitelné)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička garam masala
- 1 konzerva (400 ml) kokosového mléka
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvá koriandr na ozdobu
Postup
- Ve velké pánvi na středně vysoké teplotě rozehřejte olej. Přidejte cibuli a smažte, dokud nebude zlatavá.
- Přidejte česnek, zázvor a chilli (pokud používáte), a smažte další 1-2 minuty.
- Přisypete kurkumu, mletý koriandr, mletý kmín a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
- Přidejte nakrájené brambory a květák, promíchejte, a smažte 5 minut, dokud nejsou z obou stran mírně zprudka zažloutlé.
- Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Snížte teplotu a nechte vařit pod pokličkou 20 minut, nebo dokud nejsou brambory a květák měkké.
- Ochutnejte a případně dochutíte solí a pepřem. Zasypte garam masala a dobře zamíchejte.
- Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem. Toto jídlo se velmi dobře kombinuje s rýží nebo naan chlebem.