9. 12. 2024
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Objavte lahodný recept na Aloo Gobi s čerstvými bylinkami! Tato tradiční indická vegetariánská specialita kombinuje květák a brambory s bohatou směsí koření a čerstvých bylinek, které zanechají vaše chuťové pohárky příjemně překvapené. Ideální jako zdravý hlavní chod nebo jako doplněk k vašim oblíbeným indickým jídlům. Užijte si jednoduchý postup přípravy s krok za krokem návodem. Vyzkoušejte tento exotický recept ještě dnes a přineste kousek Indie do své kuchyně!
Suroviny
- 2 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostky
- 1 velká hlávka květáku, rozdělená na růžičky
- 2 lžíce oleje
- 1 čajová lžička římského kmínu
- 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky červené papriky (podle chuti)
- 1 čerstvá rajčata, nakrájená na kostičky
- Sůl podle chuti
- Čerstvá koriandr, hrubě nasekaný, a čerstvá mátová listíčka k dozdobení
Postup
- Ve velké pánvi na středně silném ohni zahřejte olej a přidejte římský kmín. Nechte krátce osmahnout, dokud nezačne vonět.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout.
- Přidejte kurkumu, mletý koriandr, mletý kmín a červenou papriku. Dobře promíchejte a smažte asi minutu.
- Přidejte brambory a květák. Zamíchejte, aby se zelenina obalila kořením.
- Přidejte nakrájená rajčata a trochu vody (pouze dostatečné množství, aby se vytvořila mírná omáčka, ale zelenina by neměla plavat ve vodě). Osolte podle chuti.
- Pokryjte a vařte na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
- Odkryjte a míchejte příležitostně. Pokud je třeba, vařte ještě několik minut bez pokličky, aby se omáčka zredukovala a zhoustla.
- Odstraňte z ohně a přidejte čerstvě nasekaný koriandr a mátovou listíčka.
- Podávejte teplé s čerstvě uvařenou basmati rýží nebo chapati.