4. 3. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Aloo Gobi recept s brambory.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční indické jídlo Aloo Gobi s brambory, které je plné exotických koření a chutí. Tento jednoduchý a zdravý recept je ideální pro vegetariány i všechny milovníky indické kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si lahodné pochoutky!

Suroviny

  • 1 velká brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 1 šálek květákových růžiček
  • 1 středně velká cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 rajče, nakrájené na malé kousky
  • 1 zelená chilli paprička, nasekaná (dle chuti)
  • 1 lžička zázvorové pasty
  • 1 lžička kari koření
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička garam masala koření
  • 1 lžička koriandrového prášku
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • čerstvá nasekaná koriandr na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi si rozpalte olej a dejte do něj kmín. Orestujte chvíli, dokud nezačne vonět.
  2. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezezloutne.
  3. Přidejte zázvorovou pastu a orestujte další minutu.
  4. Přidejte kari koření, kurkumu, garam masala, koriandrový prášek, sůl a pepř. Promíchejte dohromady.
  5. Přidejte brambory a smažte je, dokud nejsou téměř měkké.
  6. Přidejte květákové růžičky, rajče a chilli papričku. Dobře promíchejte.
  7. Přidejte trochu vody a nechte vařit pod pokličkou, dokud brambory a květák nejsou měkké.
  8. Případně přidejte ještě koření či sůl, pokud je to potřeba.
  9. Po uvaření ozdobte jídlo nasekanou koriandrovou nastrouhanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *