13. 3. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Áloo Gobi Matar v rajčatové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Áloo ‍Gobi Matar v rajčatové⁤ omáčce je tradiční indické‌ jídlo plné lahodných⁣ chutí. Tato směs brambor, květáku, hrášku ⁣a rajčat v omáčce ‍je⁣ bohatá⁣ na koření a skvěle se hodí k rýži‌ nebo naanu.⁣ Vyzkoušejte tento ​recept a připravte si exotickou večeři ‍plnou lahodných indických vůní.⁤

Suroviny

  • 1 veľká zemiak
  • 1 malá⁢ karfiol
  • 1 ⁣šálka mrazeného ⁢hrášku
  • 2⁤ veľké paradajky, nakrájané na kocky
  • 2 cibule, nasekané
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekaného
  • 1 lyžička mletých koriandrových semiačok
  • 1 ‌lyžička⁣ mletého kari prášku
  • 1 lyžička ⁢mletého kurkumy
  • 1 lyžička čili‌ prášku (voliteľné)
  • Soľ‌ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá nasekaná korianderová vňať na ozdobenie

Postup

  1. Zemiaky​ a karfiol nakrájame na‌ menšie kúsky.
  2. Na panvici si ⁣rozohrejeme trochu ‍oleja a orestujeme​ cibuľu⁢ približne 5 minút,⁣ kým⁣ nezmäkne.
  3. Pridáme cesnak a​ špeciálne korenie‍ (koriander, kari, kurkumu, čili) a orestujeme ďalšiu minútu, kým ⁤sa vytvorí príjemná vôňa.
  4. Pridáme zemiaky ⁤a karfiol a orestujeme ⁢na ​stredne silnom ​ohni asi 10 minút, ​občas premiešame.
  5. Pridáme paradajky a ⁣mrazený⁤ hrášok a zalejeme ‍vodou,⁢ aby sa zelenina zakryla. Osolíme a ‌okoreníme podľa chuti.
  6. Podusíme pod pokrievkou ⁢asi 15-20 ‌minút, kým ‍zemiaky a ⁤karfiol ‌nebudú mäkké.
  7. Po uvarení posypeme čerstvou korianderovou⁢ vňaťou​ a podávame s ryžou alebo naanom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *