18. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné indické jídlo aloo gobi masala s křupavým chlebem. Tento pikantní a aromatický pokrm z brambor, květáku a koření vám rozhodně zamilujete. Podívejte se na jednoduchý recept a připravte si ho doma!
Suroviny
- 1 velká brambora, oloupaná a nakrájená na kousky
- 1 menší hlávkový květák, rozložený na růžičky
- 1 cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 rajče, nakrájené
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky kurkumy
- 1 čajová lžička garam masala koření
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
- Sůl, pepř a koriandr na dochucení
- Čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte brambory a květák a restujte je asi 5 minut.
- Přidejte rajče, koriandr, kmín, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř.
- Vložte víko na pánev a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud zelenina není měkká.
- Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody.
- Před podáváním ochutnejte a přidejte sůl, pepř a koriandr podle chuti.
- Po uvaření ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s chlebem.