18. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Aloo gobi masala s  chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné indické jídlo aloo gobi masala s křupavým chlebem. Tento pikantní a aromatický pokrm z brambor, květáku a koření vám rozhodně zamilujete. Podívejte se na jednoduchý recept a připravte si ho doma!

Suroviny

  • 1 velká brambora, oloupaná a nakrájená na kousky
  • 1 menší hlávkový květák, rozložený na růžičky
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 rajče, nakrájené
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1/2 čajové lžičky kurkumy
  • 1 čajová lžička garam masala koření
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení
  • Sůl, pepř a koriandr na dochucení
  • Čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte brambory a květák a restujte je asi 5 minut.
  3. Přidejte rajče, koriandr, kmín, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř.
  4. Vložte víko na pánev a nechte vařit asi 15-20 minut, dokud zelenina není měkká.
  5. Pokud je směs příliš suchá, přidejte trochu vody.
  6. Před podáváním ochutnejte a přidejte sůl, pepř a koriandr podle chuti.
  7. Po uvaření ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *