11. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Aloo Gobi masala je tradiční indické jídlo, které kombinuje lahodné kousky karfiolu a brambor vařené v aromatičné směsi koření a omáčky. Tato veganská verze je plná chuti a zároveň zdravá alternativa klasickému receptu. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný exotických chutí a barev!
Suroviny:
- 1 karfiol
- 3 brambory
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté chilli
- hrst koriandru na ozdobení
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli do zlatova.
- Přidejte nasekaný karfiol a brambory, osolte a opepřete.
- Přidejte koření – kurkumu, kmín, koriandr a chilli, promíchejte.
- Přidejte nakrájená rajčata a podlijte trochou vody, nechte vařit do změknutí zeleniny.
- Po uvaření ozdobte jemně nasekaným koriandrem.
- Podávejte s rýží nebo plackami naan a dobrou chuť!