11. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Aloo Gobi masala karfiol brambory vegan
zdroj: Recepty 24/7

Aloo Gobi masala je tradiční indické jídlo, které kombinuje lahodné kousky karfiolu a brambor vařené v aromatičné směsi koření a omáčky. Tato veganská verze je plná chuti a zároveň zdravá alternativa klasickému receptu. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný exotických chutí a barev!

Suroviny:

  • 1 karfiol
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté chilli
  • hrst koriandru na ozdobení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli do zlatova.
  2. Přidejte nasekaný karfiol a brambory, osolte a opepřete.
  3. Přidejte koření – kurkumu, kmín, koriandr a chilli, promíchejte.
  4. Přidejte nakrájená rajčata a podlijte trochou vody, nechte vařit do změknutí zeleniny.
  5. Po uvaření ozdobte jemně nasekaným koriandrem.
  6. Podávejte s rýží nebo plackami naan a dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *