12. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Aloo Ghobi Masala
zdroj: Recepty 24/7

Aloo Ghobi Masala je tradiční indické jídlo, které spojuje brambory (aloo) a květák (ghobi) v pikantní omáčce. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit toto chutné a nadýchané jídlo doma. S přísadami snadno dostupnými v obchodě a s několika jednoduchými kroky si můžete vychutnat autentickou indickou kuchyni ve svém domově. Vyzkoušejte tento Aloo Ghobi Masala recept a určitě si ho zamilujete!

Suroviny:

  • 2 středně velké brambory, nakrájené na kousky
  • 1 malá květák, nakrájený na růžičky
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru
  • 2 rajčata, nasekaná na kousky
  • 1 zelená chilli paprička, jemně nakrájená (volitelné)
  • 1 čajová lžička kuminového semínka
  • 1 čajová lžička koriandrového semínka
  • 1/2 čajové lžičky kurkumy
  • 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
  • 1/2 čajové lžičky červené chilli papriky (volitelné)
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl dle chuti
  • S čerstvou petrželkou na ozdobu

Postup:

  1. Ve velké pánvi zahřejte olej na středním ohni. Přidejte kuminová semínka a koriandrová semínka a orestujte je, dokud nezačnou vonět.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nejsou cibule zlatavé.
  3. Přidejte nakrájené brambory a květák do pánve. Přidejte také mletý zázvor, kurkumu, mletý kmín, mletý koriandr a červenou chilli papriku (pokud používáte).
  4. Zpřístupněte pokličku pánve a dusíme zeleninu na středním ohni, občas zamíchat, až se brambory a květák změknou (asi 15-20 minut).
  5. Přidejte nasekaná rajčata a chilli papričku (pokud používáte) a zamíchejte. Vařte dalších 5 minut, dokud rajčata nezačnou měknout.
  6. Ochutnejte a případně dosolte podle potřeby.
  7. Podávejte s čerstvou petrželkou na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *