30. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ajiaco – tradiční kokoší polévka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční kolumbijskou kokoší polévku zvanou Ajiaco! Tato lahodná a bohatá polévka je plná chuti a je ideální pro chladné zimní dny. Naučte se recept na Ajiaco a připravte si autentickou kolumbijskou specialitu doma. Vaše chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny

  • 1 kus kuřecího masa (ideálně s kostí)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 brambory
  • 1 kukuřice
  • 2 šátky cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička chilli papriky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 l vody

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek, kukuřici a kuřecí maso
  2. Přidáme nakrájenou bramboru a restujeme chvíli
  3. Přilijeme vodu a necháme vařit do změknutí brambor
  4. Přidáme koriandr, kmín, chilli, sůl, pepř a citronovou šťávu
  5. Vše vaříme asi 10 – 15 minut a dochutíme podle chuti
  6. Podáváme posypané nasekanou šťávou cibulí

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *