7. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční kolumbijskou specialitu s názvem Ajiaco s kuřecím masem. Tato lahodná polévka plná chutí vám zahřeje srdce i žaludek. Podívejte se na jednoduchý recept a připravte si doma skvělé Ajiaco s kuřecím masem!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 3 brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kolečko póru
- 1 rajče
- 1 kukuřice
- 1 mrkev
- petržel
- koriandr
- zelenina podle chuti (cibule, paprika, cuketa)
- sůl, pepř, bobkový list, chilli paprička
- 3 lžíce smetany ke šlehání
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a maso nakrájené na kostky.
- Přidáme nakrájenou mrkev, brambory, pórek, petržel a bobkový list.
- Přidáme rajče, kukuřici, koření a zalijeme vodou.
- Vše vaříme, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidáme na kostičky krájenou zeleninu podle chuti.
- Vymačkáme česnek a petržel a přidáme je do polévky.
- Na závěr polévku zahuštíme smetanou.
- Po vychladnutí podáváme s knedlíkem.