2. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Ajiaco, klasická kolumbijská polévka plná chutí a vůní, je kombinací zeleniny, masa a zázvoru. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si nezapomenutelnou chuťovou orgii plnou exotických ingrediencí.
Suroviny:
- 2 kuřecí prsa
- 3 brambory
- 1 cibule
- 1 pórek
- 3 stroužky česneku
- 1 celerová hlíza
- 1 mrkev
- 1 kukuřice
- 1 plátek bílého zelí
- 1 polévková lžíce strouhaného pepře
- 2 lžičky soli
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sušeného majoránku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 kostka kuřecího vývaru
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce máslo
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a máslo a osmahněte na něm na kostky nakrájená kuřecí prsa, cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájený pórek, celerovou hlízu, mrkev a plátek bílého zelí.
- Zalijte vším 2 litry vody a přidejte kostku kuřecího vývaru.
- Po zhruba 20 minutách přidejte brambory a vařte, dokud nezměknou.
- Přidejte kukuřici a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte koření – pepř, sůl, kmín, majoránku, oregano a tymián.
- Hotovou polévku podávejte horkou.