2. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ajiaco – polévka se zeleninou a masem
zdroj: Recepty 24/7

Ajiaco, klasická kolumbijská polévka plná chutí a vůní, je kombinací zeleniny, masa a zázvoru. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si nezapomenutelnou chuťovou orgii plnou exotických ingrediencí.

Suroviny:

  • 2 kuřecí prsa
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 3 stroužky česneku
  • 1 celerová hlíza
  • 1 mrkev
  • 1 kukuřice
  • 1 plátek bílého zelí
  • 1 polévková lžíce strouhaného pepře
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušeného majoránku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 kostka kuřecího vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce máslo

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a máslo a osmahněte na něm na kostky nakrájená kuřecí prsa, cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájený pórek, celerovou hlízu, mrkev a plátek bílého zelí.
  3. Zalijte vším 2 litry vody a přidejte kostku kuřecího vývaru.
  4. Po zhruba 20 minutách přidejte brambory a vařte, dokud nezměknou.
  5. Přidejte kukuřici a vařte dalších 5 minut.
  6. Přidejte koření – pepř, sůl, kmín, majoránku, oregano a tymián.
  7. Hotovou polévku podávejte horkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *