18. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ajiaco – kolumbijská kuřecí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Ajiaco je tradiční kolumbijská polévka plná lahodných ingrediencí, jako jsou kuřecí maso, brambory, kukuřice a avokádo. Tato chutná a hřejivá polévka je oblíbená po celé Kolumbii a skvěle kombinuje mnoho různých chutí a textur. Vyzkoušejte recept na Ajiaco a ochutnejte kousky kolumbijské kuchyně ve vaší vlastní kuchyni!

Suroviny

  • 1 kg kuřecího masa
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 pórek
  • 2 kukuřice
  • 1 mrkev
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 1 hrnek kapusty
  • 1 hrnek petrželky
  • 1 avokádo
  • sůl, pepř, koriandr

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené kuřecí maso.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a zalijeme vývarem.
  3. Přidáme brambory, kukuřici, mrkev a pórek.
  4. Po vaření přidáme kapustu a petrželku.
  5. Po 10 minutách vaření přidáme smetanu ke šlehání a dochutíme solí, pepřem a koriandrem.
  6. Servírujeme s plátky avokáda.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *