2. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Aji de gallina – Pikantní kuřecí jídlo.
zdroj: Recepty 24/7

Aji de gallina je tradiční peruánské jídlo plné chuti a pikantního aroma. Toto lahodné kuřecí jídlo je připraveno s omáčkou z aji amarillo papriček a podává se se syrovými brambory a vajíčkem na tvrdo. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se s vašimi chuťovými buňkami do exotického Peru.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olihněného oleje
  • 1 lžíce aji amarillo (žlutá chilli omáčka)
  • 1 lžíce mletého komínu
  • 1 lžíce mletého červeného papriky
  • 2 sušené rohlíky nebo 2 plátky toastového chleba namočené v mléce
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 100 g pražených arašídů
  • 4 vajíčka
  • Olivy, tvrdý vařený vajíčko a rýže na podávání

Postup

  1. Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájené kuřecí maso se sůlí a pepřem, nechte vychladnout.
  2. V mixéru rozmixujte cibuli, česnek, aji amarillo, kmin a mletou papriku.
  3. Přidejte namočené a vymačkané rohlíky nebo toast, arašídy a trochu kuřecího vývaru a mixujte, dokud nevznikne hladká omáčka.
  4. V hrnci rozperte vajíčka a smíchejte s kuřecím vývarem, přiveďte k varu a vařte 10-15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Přidejte smíchané koření a omáčku z mixéru, vařte dalších 10 minut.
  6. Přidejte kuřecí maso, vařte na mírném ohni dalších 10 minut, až maso měkké.
  7. Podávejte s vařenou rýží, ozdobte olivami a tvrdým vařeným vajíčkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *