5. 1. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Aji de Gallina- peruánské kuře se sýrovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné peruánské jídlo‍ Aji ‍de Gallina, ‌které‍ spojuje šťavnaté kuřecí maso s krémovou sýrovou omáčkou. Tento tradiční peruánský⁢ recept je‌ plný exotických chutí a určitě potěší vaše chuťové⁢ buňky. Podívejte se ‌na‍ náš jednoduchý recept na Aji de ​Gallina a připravte si skvělou večeři plnou‍ chuťových zážitků.

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky⁢ česneku
  • 1 lžíce žluté chilli omáčky
  • 1 lžíce žluté papriky
  • 100g ořechů
  • 50g sýra⁤ (např. parmazán)
  • 2 šálek kuřecího vývaru
  • 1 ⁤šálek mléka
  • 2​ plátky ⁢bílého chleba
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrst petrželky
  • 1 šálek ‍vařené ⁣rýže
  • sůl⁤ a pepř podle chuti

Postup

  1. Nastrouhejte sýr a ořechy na jemnou ⁢strouhanku a nechte stranou.
  2. Ochucené kuřecí prsy ⁣uvařte ve ⁤vývaru, ​nechte vychladnout a nakrájejte na nudličky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej ​a máslo, osmahněte na‌ něm ‌nasekanou cibuli ⁤a na ⁢kolečka nakrájený česnek.
  4. Přidejte chilli omáčku, žlutou‌ papriku ​a míchajte, ⁢dokud se vytvoří omáčka.
  5. Přidejte⁣ nakrájené kuřecí nudličky,‌ mléko​ a⁢ nakrájený chléb. Vařte do té doby, než se omáčka zahustí.
  6. Přidejte strouhaný sýr ‍a ořechovou ‍směs. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
  7. Přidejte nakrájenou petrželku a nechte omáčku provařit. Dochutíme solí a pepřem.
  8. Servírujte ‍aji de Gallina s⁣ vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *