5. 1. 2025
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné peruánské jídlo Aji de Gallina, které spojuje šťavnaté kuřecí maso s krémovou sýrovou omáčkou. Tento tradiční peruánský recept je plný exotických chutí a určitě potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý recept na Aji de Gallina a připravte si skvělou večeři plnou chuťových zážitků.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce žluté chilli omáčky
- 1 lžíce žluté papriky
- 100g ořechů
- 50g sýra (např. parmazán)
- 2 šálek kuřecího vývaru
- 1 šálek mléka
- 2 plátky bílého chleba
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 hrst petrželky
- 1 šálek vařené rýže
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nastrouhejte sýr a ořechy na jemnou strouhanku a nechte stranou.
- Ochucené kuřecí prsy uvařte ve vývaru, nechte vychladnout a nakrájejte na nudličky.
- Na pánvi rozehřejte olej a máslo, osmahněte na něm nasekanou cibuli a na kolečka nakrájený česnek.
- Přidejte chilli omáčku, žlutou papriku a míchajte, dokud se vytvoří omáčka.
- Přidejte nakrájené kuřecí nudličky, mléko a nakrájený chléb. Vařte do té doby, než se omáčka zahustí.
- Přidejte strouhaný sýr a ořechovou směs. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
- Přidejte nakrájenou petrželku a nechte omáčku provařit. Dochutíme solí a pepřem.
- Servírujte aji de Gallina s vařenou rýží.