19. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Tradiční peruánský pokrm Aji de Gallina je lahodná kuřecí omáčka s paprikou a arašídy, podávaná s rýží. Vyzkoušejte tento exotický recept plný chutí doma a okuste kulinářskou rozmanitost Peru!
Suroviny:
- 500g kuřecího masa
- 2 středně velké brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce žlutého korejského křenu
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ hrnku vařených vaječek
- ½ hrnku pražených mandlek
- ½ hrnku mléka
- 1 lžíce chili omáčky
- 1 lžička kari koření
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Nejprve uvařte kuřecí maso, nechte ho vychladnout a nakrájejte na malé kousky.
- Brambory uvařte, oloupejte a rozmixujte je spolu s vařenými vaječky a praženými mandlemi.
- Na pánvi osmahněte nasekanou cibuli a česnek s olivovým olejem.
- Přidejte žlutý korejský křen, chili omáčku a kari koření.
- Pomalu přilijte mléko a vařte směs, dokud nezhoustne.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a nechte vařit 5-10 minut.
- Na závěr přidejte bramborovou směs a dobře promíchejte.
- Podávejte horké s rýží nebo bramborami.