19. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Aji de gallina
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční peruánský pokrm Aji de Gallina je lahodná kuřecí omáčka s paprikou a arašídy, podávaná s rýží. Vyzkoušejte tento exotický recept plný chutí doma a okuste kulinářskou rozmanitost Peru!

Suroviny:

  • 500g kuřecího masa
  • 2 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce žlutého korejského křenu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ hrnku vařených vaječek
  • ½ hrnku pražených mandlek
  • ½ hrnku mléka
  • 1 lžíce chili omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve uvařte kuřecí maso, nechte ho vychladnout a nakrájejte na malé kousky.
  2. Brambory uvařte, oloupejte a rozmixujte je spolu s vařenými vaječky a praženými mandlemi.
  3. Na pánvi osmahněte nasekanou cibuli a česnek s olivovým olejem.
  4. Přidejte žlutý korejský křen, chili omáčku a kari koření.
  5. Pomalu přilijte mléko a vařte směs, dokud nezhoustne.
  6. Přidejte nakrájené kuřecí maso a nechte vařit 5-10 minut.
  7. Na závěr přidejte bramborovou směs a dobře promíchejte.
  8. Podávejte horké s rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *