17. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Acarajé s vatapá je tradiční brazilský pokrm, který spojuje křupavost fritované koule acarajé s lahodnou omáčkou z chobotnic a fazolí vatapá. Tento exotický recept je plný chutí a vůní zlatavě hnědé kuličky a krémové omáčky, která okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento nezapomenutelný pokrm a přenesete se do slunečné Brazílie!
Suroviny
- 500g fazole mungo (chuťák)
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica soli
- 1 lyžica mleté červenej papriky
- 500g kreviet
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 1 kokosový orech
- 1/2 lyžice soli
- 1 lyžica mletého arašidu
- 600g fazanita alebo hovädzieho mäsa
- 4 paradajky
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 kokosový orech
- 1 lyžica soli
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- 2 lyžice mletého arašidu
- 1 kokosový orech
- 1/2 lyžice soli
Postup
- Namočte fazule mungo na 8 hodín, potom ich ošúpte a s vodou rozmixujte.
2. Pridajte cibuľu, cesnak, soľ a mletú papriku a vytvorte zmes.
3. Rozdrvte krevety a cesnak a orestujte ich s cibuľou.
4. Zmiešajte kokosový orech s soľou a pridajte mletý arašid.
5. Vyberte fazanita alebo hovädzie mäso, nakrájajte na kocky a pridajte paradajky.
6. Na zmes z kokosového orecha a arašidu pridajte cibuľu a cesnak a vytvorte zmenu.
7. Vytvorte guľky z fazule mungo a smažte ich.
8. Otvorte každú guľku a naplňte ju vatapá a fazanitom alebo hovädzím mäsom.