17. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Acarajé s vatapá
zdroj: Recepty 24/7

Acarajé s vatapá je tradiční brazilský pokrm, který spojuje křupavost fritované koule acarajé s lahodnou omáčkou z chobotnic a fazolí vatapá. Tento exotický recept je plný chutí a vůní zlatavě hnědé kuličky a krémové omáčky, která okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento nezapomenutelný pokrm a přenesete se do slunečné Brazílie!

Suroviny

  • 500g fazole mungo (chuťák)
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica mleté červenej papriky
  • 500g kreviet
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 1 kokosový orech
  • 1/2 lyžice soli
  • 1 lyžica mletého arašidu
  • 600g fazanita alebo hovädzieho mäsa
  • 4 paradajky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 kokosový orech
  • 1 lyžica soli
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 2 lyžice mletého arašidu
  • 1 kokosový orech
  • 1/2 lyžice soli

Postup

  1. Namočte fazule mungo na 8 hodín, potom ich ošúpte a s vodou rozmixujte.
    2. Pridajte cibuľu, cesnak, soľ a mletú papriku a vytvorte zmes.
    3. Rozdrvte krevety a cesnak a orestujte ich s cibuľou.
    4. Zmiešajte kokosový orech s soľou a pridajte mletý arašid.
    5. Vyberte fazanita alebo hovädzie mäso, nakrájajte na kocky a pridajte paradajky.
    6. Na zmes z kokosového orecha a arašidu pridajte cibuľu a cesnak a vytvorte zmenu.
    7. Vytvorte guľky z fazule mungo a smažte ich.
    8. Otvorte každú guľku a naplňte ju vatapá a fazanitom alebo hovädzím mäsom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *