3. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
Indonéský kuřecí satay s arašídovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský kuřecí satay s arašídovou omáčkou je lahodný recept, který vás okouzlí exotickou chutí. Kousky kuřecího masa marinovaného v aromatické směsi opečeme na grilu a podáváme s bohatou arašídovou omáčkou. Tata indonéska klasika je nejen jednoduchá na přípravu, ale je i skvělým způsobem, jak oslnit své hosty na grilovacích večírcích. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si autentickou chuť Indonésie v pohodlí vašeho domova.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní část)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce tmavého sójového krému
  • 2 lžíce hoisinové omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • bambusové špejle

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. V míse smícháme olej, prolisovaný česnek, sójový krém, hoisinovou omáčku, cukr, kurkumu, koriandr, sůl a pepř.
  3. Marinádu přidáme k nakrájenému masu a důkladně promícháme, aby se maso po všech stranách obalilo marinádou. Necháme marinovat nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hodiny.
  4. Bambusové špejle namočíme do vody, aby se nepřipálily během pečení.
  5. Vláčnou masovou směs navlékneme na špejle a položíme na rozpálený gril nebo pánev.
  6. Pečeme satay z obou stran dozlatova, asi 4-5 minut z každé strany.
  7. Servírujeme s arašídovou omáčkou a případně rýží nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *