3. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský kuřecí satay s arašídovou omáčkou je lahodný recept, který vás okouzlí exotickou chutí. Kousky kuřecího masa marinovaného v aromatické směsi opečeme na grilu a podáváme s bohatou arašídovou omáčkou. Tata indonéska klasika je nejen jednoduchá na přípravu, ale je i skvělým způsobem, jak oslnit své hosty na grilovacích večírcích. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si autentickou chuť Indonésie v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní část)
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce tmavého sójového krému
- 2 lžíce hoisinové omáčky
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- bambusové špejle
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
- V míse smícháme olej, prolisovaný česnek, sójový krém, hoisinovou omáčku, cukr, kurkumu, koriandr, sůl a pepř.
- Marinádu přidáme k nakrájenému masu a důkladně promícháme, aby se maso po všech stranách obalilo marinádou. Necháme marinovat nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hodiny.
- Bambusové špejle namočíme do vody, aby se nepřipálily během pečení.
- Vláčnou masovou směs navlékneme na špejle a položíme na rozpálený gril nebo pánev.
- Pečeme satay z obou stran dozlatova, asi 4-5 minut z každé strany.
- Servírujeme s arašídovou omáčkou a případně rýží nebo zeleninou.