3. 8. 2023
Autor: Michaela Srncová
Egyptský chléb Aish Baladi
zdroj: Recepty 24/7

Egyptský chléb Aish Baladi je tradiční, křupavý chléb, který se vyrábí v Egyptě. Tento chléb je známý svou jednoduchostí a dokonale se hodí k různým druhům jídel. Připravit ho není nijak složité a jeho aroma a chuť vás ohromí. Vyrobte si domácí Egyptský chléb Aish Baladi a přenesete se do exotických kulinářských zážitků.

Suroviny:

  • 500 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička suchého droždí
  • 300 ml teplé vody

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, sůl a cukr.
  2. Přidejte suché droždí a promíchejte.
  3. Po částech přilévejte teplou vodu a hněťte těsto dohromady, dokud není hladké a elastické.
  4. Na pomoučené válci vyválejte těsto na placku tloušťky asi 1 cm.
  5. Zahřejte pánev na střední teplotu a přendávejte placku do pánve.
  6. Pečte chléb asi 3-4 minuty z každé strany, dokud není zlatavý a dobře propečený.
  7. Hotový chléb přendejte na mřížku a nechte vychladnout.
  8. Podávejte jako přílohu ke kari, salátům nebo obloženým chlebům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *