3. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí vindaloo je lahodný recept, který očaruje vaše chuťové buňky. Tento tradiční indický pokrm kombinuje kousky hovězího masa s pikantní omáčkou z kokosového mléka, octu a koření. Připravte si exotický zážitek v pohodlí domova a učiňte svou kuchyni indickou oázou!
Suroviny
- 500 g hovězího maso (nakrájené na kostičky)
- 2 cibule (nasekané)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 2 cm zázvor (nastrouhaný)
- 2 papričky čili (nasekané)
- 2 lžíce octa
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 400 g konzervovaných rajčat
- 2 lžíce oleje
- sůl podle chuti
- čerstvá koriandr (na ozdobu)
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme cibuli dozlatova.
- Přidáme nakrájenou zeleninu – česnek, zázvor a papričky čili. Osmažíme je krátce.
- Do směsi přidáme všechny koření – koriandr, kmín, kurkumu a skořici. Promícháme.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a opékáme ho, dokud nezmění barvu na všech stranách.
- Přilijeme ocet a necháme ho na mírném ohni vařit, dokud nezmizí většina kapaliny.
- Přidáme rajčata do pánve. Promícháme.
- Podle potřeby přidáme sůl a dusíme jídlo přibližně 1 hodinu, dokud maso není měkké a šťavnaté.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem a ozdobíme čerstvou koriandr.