3. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejský bulgogi s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Korejské bulgogi s rýží je lahodný a autentický recept, který vás přenese přímo do korejské kuchyně. Tento tradiční jídelníček kombinuje šťavnaté kousky hovězího masa marinovaného v omáčce bulgogi s aromatickou rýží. Bulgogi se skládá z kombinace sójové omáčky, sezamového oleje, česneku a hrušky, což dodává masu bohatou a pikantní chuť. Vyzkoušejte toto korejské jídlo.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (preferovaně roštěnec nebo svíčková)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce rybí omáčky (nepovinné)
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce vody
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nařežte maso tenkými plátky.
  2. Cibuli a česnek jemně nasekejte.
  3. V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, rybí omáčku (pokud ji používáte), vodu, sůl a pepř.
  4. Přidejte nařezané maso do misky s omáčkou a dobře promíchejte tak, aby se maso dostatečně namočilo. Nechte marinovat nejlépe přes noc, ale minimálně 1 hodinu v chladničce.
  5. Na rozpálené pánvi bez přidávání oleje osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  6. Přidejte marinované maso a smažte ho na vysoké teplotě dozlatova. Trvá to přibližně 5-7 minut.
  7. Na závěr přidejte sezamová semínka a krátce je osmažte s masem.
  8. Podávejte s rýží. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *