3. 8. 2023
Autor: Michaela Srncová
Íránské rýžové nádivky s kuřetem
zdroj: Recepty 24/7

Potěšte své chuťové pohárky tímto lahodným receptem na íránské rýžové nádivky s kuřetem. Tato tradiční íránská specialita spojuje aromatickou rýži s kousky kuřecího masa, k nimž se přidávají vůně zázvoru, skořice a šafránu. Tento chutný pokrm je nejen plný exotických chutí, ale také zdravých a vyvážených ingrediencí. Ponořte se do íránské kultury a vyzkoušejte tento jednoduchý a přitom ohromující recept na íránské rýžové nádivky s kuřetem. Vaše chuťové buňky vám za to budou vděčné!

Suroviny:

  • 400 g rýže
  • 500 g kuřecího masa (např. prsa)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky safránu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky kardamomu
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Rýži si důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, dokud nebude voda čistá.
  2. V hrnci na sporáku přiveďte osolenou vodu k varu a vařte rýži podle návodu na obalu. Pak ji osušte a nechte odstát.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo a olej a osmažte na nich nakrájenou cibuli dozlatova.
  4. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a dusíme ho dozlatova.
  5. Přidejte prolisované česnekové stroužky, kurkumu, safrán, skořici, kardamom, muškátový oříšek, sůl a pepř. Promíchejte a chvíli podusíme.
  6. Přidejte uvařenou rýži a opatrně promíchejte tak, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  7. Pokud chcete, můžete pokrm ozdobit rozmačkaným šafránem nebo již hotovými safránovými nitkami.
  8. Podávejte teplé jako samostatné jídlo nebo s dalšími přílohami, například salátem nebo jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *