3. 8. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí ratatouille s bylinkami je zdravým příkladem francouzské kuchyně. Tento recept kombinuje šťavnaté kuřecí maso, zralé rajčata a pestrou směs zeleniny, jako jsou papriky, cuketa a lilky. Oslnivě aromatické bylinky jako oregano, tymián a petrželka dodávají jídlu další vrstvu chutí. S tímto jednoduchým receptem, který je plný vlákniny a vitamínů, připravíte výživné obědy nebo večeře, které celá rodina určitě ocení.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa, nakrájeného na kostičky
- 1 cuketa, nakrájená na plátky
- 1 lilek, nakrájený na kostičky
- 2 papriky (červená a žlutá), nakrájené na proužky
- 2 cibule, nakrájené na plátky
- 2 rajčata, nakrájená na kousky
- 4 stroužky česneku, rozmačkané
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušených bylinek (rozmarýn, oregano, tymián)
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci si rozehřejte olivový olej a osmažte v něm cibuli spolu s česnekem, dokud nezezlátne.
- Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud nezezelená.
- Přidejte nakrájenou zeleninu (cuketu, lilek, papriky a rajčata) a promíchejte.
- Podlijte vodou tak, aby zelenina byla zcela ponořená.
- Přidejte sušené bylinky, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Vše nechte vařit asi 30 minut, nebo dokud není kuřecí maso i zelenina měkká.
- Podávejte teplé s rýží nebo pečivem.