2. 8. 2023
Autor: Dana Novotná
Křupavý pekařský chléb s kváskem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte‌ recept ⁣na křupavý chléb s kváskem? Naše verze tradičního chleba s použitím domácího ⁣kvásku vám zaručí, že se dostaví ta správná vůně⁤ a chuť, kterou si zamilujete. Náš ⁢podrobný recept vám ‍krok za ‍krokem vysvětlí, jak upéct tento úžasný⁢ chléb přímo z pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g žitné ​mouky
  • 10 g soli
  • 10 ‍g cukru
  • 20 g čerstvého⁤ droždí
  • 450 ml vlažné vody

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte obě druhy mouky, sůl a cukr.
  2. Na⁢ střed přidejte droždí rozpuštěné ve vlažné vodě a promíchejte, dokud nedostanete hrudkovitou ⁢směs.
  3. Nechte vzniklou směs 10 minut odležet.
  4. Po 10 minutách začněte těsto hnětat, a to buď‍ ručně nebo​ pomocí⁢ kuchyňského robotu, až dostanete elastické těsto.
  5. Přidejte mezi dvěma pečicími papíry a formujte do kulatého tvaru.
  6. Zavařte do hrnce nebo pekáče a ‌nechte těsto v kvásku kynout přibližně ⁢2 hodiny.
  7. Po vykynutí pečte chléb v ⁣předehřáté troubě na 220°C asi 40 minut, dokud není pevný a zlatavý.
  8. Hotový chléb nechte vychladnout a pak si vychutnejte křupavý pekařský chléb s kváskem!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *