2. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí tikka masala
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte skvělý recept na kuřecí tikka masala, jste na správném místě! Tento tradiční indický pokrm je plný chutí a je snadno připravitelný. V našem receptu si kuřecí maso marinujeme v lahodné směsi jogurtu a koření, poté ho orestujeme a podáváme s krémovou rajčatovou omáčkou. Připravte si tuto úžasnou indickou specialitu ve svém vlastním domě a obohaťte svůj jídelníček o zajímavé chutě.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
  • 2 cibule (nakrájené na tenké plátky)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 cm zázvoru (nasekaného)
  • 2 lžíce tikka masala koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 400g rajčat (drcených)
  • 200ml smetany ke šlehání
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvé koriandr na ozdobu
  • Na podávání: rýže nebo naan chléb

Postup

  1. V míse smíchejte tikka masala koření, kurkumu, mletý kmín a mletou skořici.
  2. Přidejte kuřecí maso a důkladně jej obalte kořením. Nechte maso marinovat v lednici minimálně 30 minut nebo přes noc.
  3. Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte marinované kuřecí maso a smažte ho z každé strany, dokud není zevnitř propečené a zvenku zlatě hnědé.
  5. Přidejte drcená rajčata a smetanu ke šlehání. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
  6. Nechte omáčku vařit na mírném ohni asi 10-15 minut, nebo dokud se maso naprosto prohřeje a omáčka zhoustne.
  7. Před podáváním ozdobte čerstvým koriandrem. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *