30. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Pho Bo – vietnamský hovězí vývar
zdroj: Recepty 24/7

Pho Bo – autentický vietnamský recept na chutný hovězí vývar s jemnými nudlemi a aromatickými bylinkami. Připravte si tento pestrý pokrm plný exotických chutí a vyzkoušejte si tradiční kuchyni z Asie přímo u vás doma. Sledujte naše jednoduché kroky a objevte nový způsob, jak se pochlubit svým vlastním Pho Bo!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (maso na vývar)
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 2 lžičky koriandru v semínkách
  • 10 kuliček nového koření
  • 1 lžička černého pepře
  • 3 l vody
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 250 g vypeckovaných fazolových klíčků
  • 250 g nudlí pho (houbové nebo rýžové)
  • 1 chilli paprička
  • 4 limetky
  • svazek čerstvé máty

Postup

  1. V hrnci přiveďte vodu k varu. Přidávejte maso, cibuli, hřebíček, koriandr, nové koření a černý pepř. Vařte na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  2. Mezitím připravte na jiném plotýnce vodu pro vaření nudlí pho podle návodu na obalu.
  3. Po uvaření maso vyjměte z vývaru a nechte ho vychladnout. Poté maso nakrájejte na tenká plátky.
  4. K vývaru přidejte rybí omáčku, sojovou omáčku a fazolové klíčky. Vše vařte dalších 10 minut.
  5. Do každého talíře rozdělte uvařené nudle pho. Přidejte nakrájené maso. Zalijte vývarem s fazolovými klíčky.
  6. Ozdobte jídlo na talíři plátky chilli papričky, nasekanou mátou a limetkou.
  7. Můžete podávat s dalšími příchutěmi, jako jsou sójová omáčka, rybí omáčka nebo chilli omáčka podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *