30. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho Bo – autentický vietnamský recept na chutný hovězí vývar s jemnými nudlemi a aromatickými bylinkami. Připravte si tento pestrý pokrm plný exotických chutí a vyzkoušejte si tradiční kuchyni z Asie přímo u vás doma. Sledujte naše jednoduché kroky a objevte nový způsob, jak se pochlubit svým vlastním Pho Bo!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (maso na vývar)
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 2 lžičky koriandru v semínkách
- 10 kuliček nového koření
- 1 lžička černého pepře
- 3 l vody
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 250 g vypeckovaných fazolových klíčků
- 250 g nudlí pho (houbové nebo rýžové)
- 1 chilli paprička
- 4 limetky
- svazek čerstvé máty
Postup
- V hrnci přiveďte vodu k varu. Přidávejte maso, cibuli, hřebíček, koriandr, nové koření a černý pepř. Vařte na mírném ohni přibližně 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Mezitím připravte na jiném plotýnce vodu pro vaření nudlí pho podle návodu na obalu.
- Po uvaření maso vyjměte z vývaru a nechte ho vychladnout. Poté maso nakrájejte na tenká plátky.
- K vývaru přidejte rybí omáčku, sojovou omáčku a fazolové klíčky. Vše vařte dalších 10 minut.
- Do každého talíře rozdělte uvařené nudle pho. Přidejte nakrájené maso. Zalijte vývarem s fazolovými klíčky.
- Ozdobte jídlo na talíři plátky chilli papričky, nasekanou mátou a limetkou.
- Můžete podávat s dalšími příchutěmi, jako jsou sójová omáčka, rybí omáčka nebo chilli omáčka podle chuti.