4. 8. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na empanadas s hovězím masem je stoprocentním vítězem, kterým ohromíte svou rodinu a přátele. Těsto je křupavé, maso jemné a chuťově bohaté díky dokonale promíchaným ingrediencím. S tímto receptem si připravíte chutné a lahodné empanadas, které rozhodně nesmíte nevyzkoušet.
Suroviny
- 300 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 200 g listového těsta
- 1 vejce
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte na kostky nakrájené hovězí maso a opékejte, dokud nebude maso zezlátlé zvenku.
- Přidejte sladkou papriku, kmín, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Zavařte pánvi a nechte maso dusit při nízké teplotě asi 20 minut, dokud není měkké a dochucené.
- Mezitím předehřejte troubu na 200 stupňů C.
- Připravte si listové těsto. Na řezné prkno rozprostřete listové těsto a vyřízněte z něj kolečka přibližně o velikosti dlaně.
- Do každého kolečka dejte lžíci nadílky s hovězím masem a pečlivě je zavřete – vytvořte poloměsíček a okraje spojte prsty nebo pomocí vidličky.
- Pokládejte empanadas na plech vyložený pečicím papírem.
- Vejcem potřete vrchní stranu empanadas a v troubě pečte asi 20 minut, dokud nebudou zlatě hnědé.
- Podávejte teplé. Můžete je doplnit zeleninovým salátem nebo guacamole.