4. 8. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Irácký rýžový pilaf je chutný pokrm, který v sobě kombinuje neobvyklé chutě. Recept je inspirován tradiční iráckou kuchyní a je perfektní přílohou k hovězímu, kuřecímu nebo jehněčímu masu. Uvnitř pilafu najdete aromatickou směs koření, jako jsou skořice, kardamom a hřebíček, které dodávají pokrmu bohatou a exotickou příchuť. Rýže je vařená výhradně na pánvi. Tradiční irácký rýžový pilaf je skvělou volbou pro ty, co si přejí ochutnat autentickou iráckou kuchyni. Zařaďte ho do svého jídelníčku a užijte si jedinečné chuťové zážitky.
Suroviny
- 2 šálky dlouhozrnné rýže
- 4 šálky vody
- 1/4 šálku nasekané cibule
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/4 lžičky skořice
- 1/4 lžičky pepře
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte rýži. Vařte 5 minut, poté odsolte a nechte vařit dalších 10 minut, dokud není rýže napůl uvařená.
- V druhém hrnci smažte cibuli na oleji do zlatova. Přidejte česnek a smažte dalších 2 minuty.
- Přidejte sol, kurkumu, skořici a pepř do cibulové směsi a promíchejte.
- Z rýže odlejte vodu a přidejte ji ke cibulové směsi. Vařte na mírném ohni, dokud se všechny přísady dobře nespojí.
- Pokud je rýže stále tvrdá, přidejte trochu vody a pokračujte v vaření a míchání, dokud není rýže měkká a křehká.
- Servírujte teplý irácký rýžový pilaf jako samostatné jídlo nebo jako přílohu ke grilovanému masu nebo kuřeti.