1. 8. 2023
Autor: Roman Žák
Kachna à la Normandie
zdroj: Recepty 24/7

Přinášíme vám recept na přípravu lahodného pokrmu k zvaný kachna à la Normandie. Tato tradiční francouzská specialita se vyznačuje křupavou kůží, šťavnatým masem a bohatou omáčkou z jablek, cibule a smetany. S tímto receptem se ve vaší domácnosti snadno přenesete do srdce Normandie.

Suroviny

  • 1 kachna
  • 4-5 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 400 ml bílého vína
  • 200 ml sýrového krému
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 g slaniny
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve omyjte kachnu a osušte ji. Opatrně ji nakrájejte na čtvrtky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
  3. Slaninu nakrájejte na menší kousky.
  4. V hrnci nebo velké pánvi zpěnite slaninu. Přidejte cibuli, česnek a kachnu. Osolte a opepřete podle chuti.
  5. Podlijte bílým vínem a vařte přibližně 40 minut, dokud není kachna měkká a šťavnatá.
  6. Ve vhodné nádobě smíchejte sýrový krém a smetanu na vaření.
  7. Po uvaření kachnu vyjměte z hrnce a nechte ji odpočinout. Přidejte směs sýrového krému a smetany na vaření ke kachně a promíchejte.
  8. Přendejte kachnu s omáčkou do pekáče a dejte do předehřáté trouby na 180°C. Pečte 15-20 minut, dokud se omáčka nezačne zlatit.
  9. Servírujte s bramborovou kaší nebo pečenými brambory a salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *