1. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský salát s tempehem: Vyzkoušejte tento lahodný indonéský salát s tempehem, který spojuje exotické ingredience a bohaté chutě. Salát obsahuje křupavé kousky tempehu smíchané s čerstvou zeleninou a exotickou omáčkou, která dodává jídlu pikantní chuť. Snadný a rychlý recept, který vám přinese osvěžující oběd nebo večeři plnou exotických chutí.
Suroviny:
- 200 g tempehu
- 100 g zelí
- 100 g mrkve
- 1 okurka
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- 1 limetka
- Sojová omáčka
- Koriandr (na ozdobu)
- Sůl a pepř
Postup:
- Tempeh nakrájejte na plátky a opečte na pánvi dozlatova.
- Zelí nastrouhejte na jemné nudličky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké kolečka.
- Okurku a papriku nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na tenké kroužky.
- Do mísy smíchejte zelí, mrkev, okurku, papriku a cibuli.
- Přidejte opečený tempeh.
- Vymačkejte šťávu z limetky a přidejte ji do mísy spolu s trochou sojové omáčky, solí a pepřem. Dobře promíchejte.
- Salát nechte v lednici odležet alespoň 30 minut.
- Před podáváním ozdobte koriandrem.