1. 8. 2023
Autor: Michaela Srncová
Íránský kebab s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na íránský kebab s rýží, který si zamilujete! Kombinace křehkých a aromatických kousků masa s voňavou a nadýchanou rýží vytváří dokonalou chuťovou symfonii. Připravte si ho snadno a rychle – stačí jen následovat jednoduché instrukce. Užijte si autentickou íránskou kuchyni přímo u vás doma!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mleté červené papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 300 g basmati rýže
  • 600 ml vody
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  1. Na jemno nakrájejte cibule a česnek.
  2. Na pánev dáme olivový olej a zpěníme na něm cibuli a česnek.
  3. Přidejte mleté koření (kmín, kurkumu, koriandr, červenou papriku) a nechte krátce restovat.
  4. Přidejte nakrájené jehněčí maso a smažte ho dozlatova.
  5. Do směsi přidejte jogurt, citronovou šťávu, sůl a pepř. Směs nechte odpočinout zhruba 1 hodinu.
  6. V hrnci uvařte rýži s vodou, máslem a solí. Při vaření rýži našponujte a nechte odpařit.
  7. Na grilu opékejte marinované jehněčí maso z obou stran, dokud není propečené a šťavnaté.
  8. Před podáváním na talíři spojte rýži s kebabem. Můžete přidat také salát z rajčat, cibule a zeleného salátu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *