1. 8. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte chutný brazilský recept na feijoadu s pikantními klobáskami? Naše jednoduchá a přesto autentická verze vás jistě dostane! Feijoada je tradiční brazilský pokrm, který se skládá z černého fazole, vepřového masa a pikantních klobásek. Tento sytý a kořeněný pokrm je oblíbeným jídlem v Brazílii a je ideální pro všechny milovníky sýrých a vydatných chutí. Sledujte náš podrobný recept a připravte si kulinářskou lahůdku z největšího jihoamerického státu!
Suroviny:
- 300 g černých fazolí
- 300 g sušeného hovězího masa
- 200 g vepřového masa
- 200 g kuřecího masa
- 200 g pikantních klobásek
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Večer předem namočte černé fazole do vody a nechte přes noc odpočinout.
- Druhý den vařte fazole ve slané vodě asi hodinu, dokud nejsou měkké.
- Hovězí, vepřové a kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nasekejte na jemno. Pikantní klobásy nakrájejte na kolečka.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte kmín, mletou sladkou papriku, sůl a pepř. Promíchejte.
- Přidejte pikantní klobásy a smažte je spolu se směsí asi 10 minut.
- Přidejte uvařené fazole s vodou, ve které se vařily.
- Zamíchejte a nechte feijoadu vařit ještě asi 30 minut, dokud nejsou všechny přísady důkladně prohřáté a propojené.
- Podávejte s bílou rýží a pomerančovými plátky.