1. 8. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilské feijoada s pikantními klobáskami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte chutný brazilský recept na feijoadu s pikantními klobáskami? Naše jednoduchá a přesto autentická verze vás jistě dostane! Feijoada je tradiční brazilský pokrm, který se skládá z černého fazole, vepřového masa a pikantních klobásek. Tento sytý a kořeněný pokrm je oblíbeným jídlem v Brazílii a je ideální pro všechny milovníky sýrých a vydatných chutí. Sledujte náš podrobný recept a připravte si kulinářskou lahůdku z největšího jihoamerického státu!

Suroviny:

  • 300 g černých fazolí
  • 300 g sušeného hovězího masa
  • 200 g vepřového masa
  • 200 g kuřecího masa
  • 200 g pikantních klobásek
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Večer předem namočte černé fazole do vody a nechte přes noc odpočinout.
  2. Druhý den vařte fazole ve slané vodě asi hodinu, dokud nejsou měkké.
  3. Hovězí, vepřové a kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  4. Cibuli a česnek nasekejte na jemno. Pikantní klobásy nakrájejte na kolečka.
  5. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  6. Přidejte nakrájené maso a smažte ho dozlatova.
  7. Přidejte kmín, mletou sladkou papriku, sůl a pepř. Promíchejte.
  8. Přidejte pikantní klobásy a smažte je spolu se směsí asi 10 minut.
  9. Přidejte uvařené fazole s vodou, ve které se vařily.
  10. Zamíchejte a nechte feijoadu vařit ještě asi 30 minut, dokud nejsou všechny přísady důkladně prohřáté a propojené.
  11. Podávejte s bílou rýží a pomerančovými plátky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *