1. 8. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Svěže připravené řízky alla milanese jsou oblíbeným italským pokrmem, který vás okouzlí svou chutí i vůní. Tato tradiční specialita spojuje křupavý zlatý kůrčíček s jemným a šťavnatým vnitřkem, který ochutnáte doslova na první kousek. Sledujte náš recept, jak jednoduše připravit lahodné řízky alla milanese, které si zamilujete na první pokus. Vyzkoušejte je na večeři nebo je připravte pro své milované a překvapte je skvělým jídlem, které se nezapomíná.
Suroviny
- 4 kusy vepřového řízku
- 1 vejce
- 100 g strouhanky
- sůl a pepř podle chuti
- hladká mouka
- olivový olej na smažení
Postup
- Nejprve rozbijte řízky, aby byly stejně tenké.
- V misce rozmíchejte vejce a přidejte sůl a pepř.
- Připravte si talíř se strouhankou a talíř s moukou.
- Řízky nejprve obalte v mouce, poté ponorte do vajíčkové směsi a nakonec obalte ve strouhance, aby byly pořádně obaleny.
- V pánvi rozehřejte olivový olej.
- Obalené řízky opatrně vložte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran do zlatova.
- Pokud jsou řízky na jedné straně hotové, otočte je a smažte druhou stranu.
- Hotové řízky vložte na talíř s kuchyňským papírem, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Podávejte společně s bramborovým salátem nebo tatarskou omáčkou.