31. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Pečený kohout na víně
zdroj: Recepty 24/7

Pečený kohout na víně je lahodné a jedinečné jídlo, které si zamilují milovníci pečeného masa. V tomto receptu se kohoutova kvalitní a šťavnatá masa oživuje výraznou chuťou červeného vína, kterému se nepřekonatelně hodí. Pečení kohouta na víně zajišťuje, že maso zůstává krásně šťavnaté a plné chuti. Můžete si být jisti, že tento recept na pečeného kohouta na víně udělá ze Vašeho oběda nezapomenutelný zážitek.

Suroviny

  • 1 kohout (cca 2 kg)
  • 1 l červeného vína
  • 4 stroužky česneku
  • 3 cibule
  • 4 mrkve
  • 4 petržele
  • 4 bobkové listy
  • čerstvý tymián
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

Postup

  1. Kohouta omyjte a osušte.
  2. Připravte marinádu z červeného vína, česneku, rozdrceného tymiánu, soli a černého pepře.
  3. Kohouta vložte do marinády a nechte ho 24 hodin v lednici odležet. Občas ho otočte, aby byl každý kousek masořádně prošpikovaný vůní a chutí marinády.
  4. Pečicí rendlík nebo pekáček si lehce vymažte olejem a do něho přelijte kohouta s marinádou včetně všech marinádových ingrediencí.
  5. Přichystejte si zeleninu. Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky, mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky, petržele také oloupejte a nakrájejte na kolečka.
  6. Všechny zeleninové kousky přidejte ke kohoutu v pekáčku a promíchejte.
  7. Přikryjte pekáček a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia přibližně 3 hodiny, nebo dokud není kohout měkký a kůrka zlatohnědá. Občas kohouta obracíme.
  8. Po upečení kohouta vyjměte z pekáčku a nechte obsah pekáčku odstát alespoň 10 minut. Poté přelejte sáčkovaným kouskem kohouta a užívejte si například se zapečeným bramborem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *