31. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí tagine s citronem a olivami“ je lahodný marocký recept, který je plný exotických chutí a vůní. Kombinace kuřecího masa s osvěžujícím citronem a slanými olivami tvoří perfektní harmonii pro vaše chuťové buňky. Užijte si tento tradiční jídlo plné aromatických koření a zaujměte své hosty nebo rodinu výjimečnou gastronomickou zkušeností. Připravte si kuřecí tagine s citronem a olivami, abyste ochutnali autentickou marockou kuchyni přímo z pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prasátka)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 citron
- 100 g oliv
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 hrníček vody
Postup
- Na rozehřátém oleji osmahneme na kostky nakrájené kuřecí maso.
- Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a pokrájený česnek.
- Přidáme všechny koření (kmín, koriandr, kurkumu, papriku, sůl, skořici a černý pepř) a promícháme.
- Přidáme olivy a rozpůlený citron nakrájený na plátky (s kůrou).
- Zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou na mírném ohni přibližně 1 hodinu, dokud maso nezměkne.
- Po uplynutí času odstraníme pokličku a vaříme ještě 10 minut, aby se případná přebytečná tekutina odpařila.
- Podáváme s rýží nebo chlebem.