31. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Ravioli s máslovou šalvějovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

⁢Vyzkoušejte⁤ naší⁢ lahodnou recepturu na Ravioli s máslovou šalvějovou omáčkou. Tento tradiční italský pokrm ​je plný chutí a jednoduše se připravuje. Naše omáčka z⁢ másla a šalvěje dokonale zvýrazňuje chuť plněných těstovin. Poctěte se tímto jednoduchým,⁣ ale vysoce kvalitním ⁤jídlem plným ⁣dokonalého spojení chutí. Blickúporné ravioli v kombinaci s máslovou omáčkou s muškátovým oříškem a⁤ šalvějí se stanou vaším oblíbeným jídlem. Užijte si znovu Italii v jednom talíři.

Suroviny:

  • 500 g ravioli (plněné těstoviny)
  • 50⁣ g másla
  • 10 lístků čerstvé šalvěje
  • 50 g parmezánu (na posyp)
  • sůl
  • olivový‌ olej

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte máslo spolu s olivovým olejem⁢ na středním ohni.
  2. Přidejte lístky šalvěje a smažte je, dokud nebudou křupavé a⁣ lehce zlatožluté.
  3. Vezměte lístky šalvěje z ⁢pánve a nechte⁤ je okapat na ubrousku.
  4. Ve velkém hrnci osolte vodu a přiveďte ji k varu.
  5. Vložte ravioli do vroucí vody a vařte podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente.
  6. Mezitím si připravte misky, do kterých budete servírovat ravioli.
  7. Poté,⁢ co jsou ravioli uvařené, sceďte je a⁢ přelijte máslem a šalvějí.
  8. Podávejte okamžitě a posypeme parmezánem.

Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *