31. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zaujměte své chuťové pohárky s korejským salátem z kimchi. Tento chutný salát je plný exotických chutí a křehkých textur, které vám zaručeně rozproudí chuťové buňky. Připravte si ho jednoduše s čerstvým kimchi, kterému dodáte pikantní a kyselou chuť kombinací s čerstvým zeleným salátem, sezamovými semínky a chutným korejským dressingem. Tento lahodný korejský salát je skvělým doplňkem k jakémukoli jídlu, nebo ho můžete servírovat jako samostatné jídlo. Vyzkoušejte toto jedinečné korejské jídlo a zjistěte, proč je tak populární po celém světě!
Suroviny
- 400 g kimchi (nakládané korejské zelí)
- 200 g kyselého okurkového salátu
- 2 mrkve (nastrouhané)
- 1 zelená paprika (nakrájená na tenké proužky)
- 1 červená paprika (nakrájená na tenké proužky)
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky cukru
- 2 lžíce sezamových semínek
- Čerstvý koriandr (nasekaný)
Postup
- Nakrájejte kimchi na menší kousky a vložte do mísy.
- Přidejte nakrájený kyselý okurkový salát, nastrouhané mrkve, zelenou a červenou papriku.
- V mise rozmíchejte sezamový olej, sójovou omáčku a cukr, dokud se cukr nerozpustí.
- Pokud chcete, můžete přidat trochu šťávy z kimchi pro výraznější chuť.
- Přidejte omáčku do mísy se zeleninou a dobře promíchejte.
- Posypte sezamovými semínky a posykejte s čerstvým koriandrem.
- Nechte salát odpočinout alespoň 30 minut před podáváním, aby se chutě propojily.