31. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vydejte se na kulinářskou cestu s naším receptem na lahodné a jednoduché špagety s česnekem a olejem. Tento tradiční italský pokrm je připravený bleskovou rychlostí a obsahuje jen pár jednoduchých surovin. Naše receptura vám ukáže, jak vytvořit perfektně al dente těstoviny s hřejivým česnekovým nádechem, který se spojí s lahodnou chutí olivového oleje. Krájíme česnek na tenké plátky a osmažíme jej na rozpáleném oleji, pak smícháme se uvařenými špagetami. Tento pokrm lze servírovat samostatně nebo jako přílohu k masu nebo zelenině. Připravte si tento snadný recept a užijte si skutečnou italskou chuť doma u vás v kuchyni.
Suroviny:
- 400 g špaget
- 4 stroužky česneku
- 6 lžic olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- parmezán (volitelně)
Postup:
- Na sporáku přiveďte vodu v hrnci k varu. Přidejte lžíci soli.
- V hrnci zahřejte olivový olej a do něj nakrájené česnekové stroužky. Orestujte je dozlatova.
- Přidejte špagety do vroucí vody a vařte podle instrukcí na obalu, až budou al dente.
- Mezitím nechte česnek s olejem chvíli odstát a pak ho sceďte.
- Uvařené špagety sceděte, ale nepláchněte je vodou.
- Do velké mísy dejte uvařené špagety a zalijte je vylisovaným olejem s česnekem. Dobře promíchejte.
- Pokud je třeba, přisolte a připepřete podle chuti.
- Surové špagety můžete posypat nastrouhaným parmezánem.
- Servírujte a podávejte ihned.