31. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Špagety s česnekem a olejem
zdroj: Recepty 24/7

Vydejte se na kulinářskou cestu s naším receptem na‍ lahodné a jednoduché špagety s česnekem a olejem. Tento‍ tradiční italský pokrm je připravený ​bleskovou⁣ rychlostí a obsahuje jen pár jednoduchých surovin. Naše⁣ receptura vám ukáže, jak vytvořit ⁢perfektně ⁤al dente těstoviny s hřejivým česnekovým nádechem, který​ se spojí s lahodnou chutí‍ olivového oleje. Krájíme česnek na tenké plátky a osmažíme jej na rozpáleném oleji, pak smícháme se uvařenými špagetami. Tento pokrm lze ⁤servírovat samostatně nebo jako přílohu k masu nebo zelenině.​ Připravte si tento snadný ‌recept a ​užijte si skutečnou italskou chuť doma u vás v kuchyni.

Suroviny:

  • 400 g špaget
  • 4 stroužky česneku
  • 6 lžic olivového⁣ oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • parmezán (volitelně)

Postup:

  1. Na sporáku přiveďte vodu v hrnci k varu. ‍Přidejte lžíci soli.
  2. V hrnci zahřejte olivový olej a do něj nakrájené česnekové stroužky. Orestujte je ⁣dozlatova.
  3. Přidejte špagety do vroucí vody a vařte podle instrukcí na obalu, až budou al dente.
  4. Mezitím nechte česnek s olejem chvíli odstát a pak ho‍ sceďte.
  5. Uvařené špagety sceděte,‌ ale nepláchněte je vodou.
  6. Do velké mísy dejte uvařené⁤ špagety a zalijte je vylisovaným olejem s česnekem. Dobře promíchejte.
  7. Pokud je ‍třeba, přisolte a připepřete podle chuti.
  8. Surové špagety můžete posypat nastrouhaným parmezánem.
  9. Servírujte‍ a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *