4. 8. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Nudle se zeleninou a tofu
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na nudle s zeleninou a tofu je ideální pro vegetariány a vegany. Kombinace čerstvé zeleniny, křehkého tofu a aromatické omáčky vytváří vynikající jídlo plné výživy. Nudle jsou rychle a snadno připraveny, což z pokrmu dělá skvělou volbu na každodenní večeři. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na lahodném a vyváženém jídle plném zdravých ingrediencí.

Suroviny

  • 250 g nudlí
  • 200 g tofu
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 100 g hrášku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička česneku (nasekaného)
  • 1 lžíce zázvoru (nastrouhaného)

Postup

  1. Nejdříve uvařte nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte stranou.
  2. Sójovou omáčku, sezamový olej, česnek a zázvor smíchejte do jednoho hrnku a nechte stranou.
  3. Tofu nakrájejte na kostky a osmažte na pánvi s trochou oleje, dokud nebudou zlatavé. Vyjměte tofu z pánve a dejte stranou.
  4. Cibuli nakrájejte na plátky, mrkev a papriku na tenké proužky.
  5. Do pánve přidejte cibuli a hrášek a orestujte asi 5 minut, dokud nebudou měkké.
  6. Přidejte mrkev a papriku a smažte dalších 5-7 minut, dokud nezměknou.
  7. Do pánve přidejte uvařené nudle a směs sójové omáčky s olejem, česnekem a zázvorem.
  8. Přidejte osmažené tofu a promíchejte, dokud jsou všechny suroviny dobře prohřáté.
  9. Servírujte horké a případně ozdobte nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *