30. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejský zelný salát Kimči
zdroj: Recepty 24/7

Korejský zelný salát Kimči je tradičním korejským pokrmem plným příjemně kořeněných chutí a osvěžujících textur. Tento salát je vyroben z kvašeného zelí, které se promíchá s různými přísadami, jako jsou karotky, jarní cibulka a hořčičné semínko. Kimči je známé svými probiotickými vlastnostmi a je skvělým zdrojem vitamínů a minerálů. Pokud hledáte chuťově zajímavý a zdravý pokrm, korejský zelný salát Kimči je tím pravým!

Suroviny:

  • 1 hlávka bílého zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce chilli pasta
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli

Postup:

  1. Bílé zelí, mrkev, cibuli a česnek nakrájejte na tenké nudličky.
  2. Do velké mísy přidejte nakrájené suroviny a promíchejte.
  3. Přidejte rybí omáčku, sladkou papriku, chilli pastu, sójovou omáčku, cukr a sůl.
  4. Důkladně prohněťte směs rukama, aby se všechny suroviny propojily a dochutily.
  5. Směs nechte odležet při pokojové teplotě po dobu 2-3 hodin.
  6. Přeneste Kimči do uzavíratelné sklenice a uložte do lednice na minimálně 24 hodin, nejlépe však 2-3 dny. Tím se dosáhne lepší chuti.
  7. Počasí směs je hotová k podávání. Můžete ji konzumovat samotnou nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *