30. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas s hovězím masem jsou pikantní a lahodné pečivo plné tradičních argentinských chutí. Tento recept Vás zaručeně přenese do světa argentinské kuchyně. Křehké, rozpustné těsto je plněno šťavnatým, dochuceným hovězím masem, zeleninou a kořením. Tyto empanadas jsou dokonalé jako předkrm nebo svačina, kterou můžete sníst sami nebo s rodinou a přáteli. Připravte si tento autentický recept a oživte své chuťové pohárky!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř dle chuti
- 500 g listového těsta
- 1 vejce (na potření)
Postup
- Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidejte na kousky nakrájené hovězí maso a osmažte, dokud nezmění barvu.
- Přidejte na kousky nakrájené rajče, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti. Směs promíchejte a nechte dusit asi 10-15 minut, až se všechny chutě spojí.
- Listové těsto rozválejte na poměrně tenký plát a vykrajujte z něj menší kruhy (průměr asi 10-12 cm).
- Na každý kruh dejte lžíci připraveného nadílky a překlopte těsto. Okraje spojte a pevně je ukliďte tak, aby nevypadala nadílka.
- Vejcem potřete empanadas z vrchu a uložte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu přibližně 20 minut, dokud nebudou empanadas zlatavé a křupavé.
- Hotové empanadas můžete podávat samotné nebo s pikantní omáčkou.