30. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na přípravu garam masaly – kari koření přímo v pohodlí domova? Naše jedinečná a jednoduchá garam masala receptura vám umožní vytvořit vlastní aromatickou směs koření, která dodá vašim indickým jídlům autentickou chuť a vůni. S našimi jednoduchými kroky a běžně dostupnými ingrediencemi budete mít svou vlastní domácí garam masalu hotovou za žádný čas. Připravte se na exotickou chuťovou cestu a začněte kouzlit ve vašem kuchyňském laboratoři s naším jedinečným receptem na garam masalu – kari koření doma.
Suroviny
- 2 lžíce zeleného kardamomu
- 2 lžíce skořice
- 2 lžíce mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého hřebíčku
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
- 1 lžička mletého bílého pepře
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1/2 lžičky mletého pálivého červeného pepře
Postup
- Všechny suroviny zeleného kardamomu, skořice, mletého kmínu, mletého koriandru, mletého hřebíčku, mletého muškátového oříšku, mletého bílého pepře, mletého černého pepře a mletého pálivého červeného pepře důkladně promíchejte ve velké misce.
- Pokud máte dostatečně silný mixér, můžete suroviny také společně rozmixovat, dokud nezískáte jemné práškové koření.
- Vzniklé Garam masala koření přelijte do vzduchotěsné nádoby a skladujte na suchém a temném místě.
- Garam masala může být použita okamžitě nebo skladována až 3 měsíce.