30. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Garam masala: kari koření doma
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na přípravu garam masaly – kari koření přímo v pohodlí domova? Naše jedinečná a jednoduchá garam masala receptura vám umožní vytvořit vlastní aromatickou směs koření, která dodá vašim indickým jídlům autentickou chuť a vůni. S našimi jednoduchými kroky a běžně dostupnými ingrediencemi budete mít svou vlastní domácí garam masalu hotovou za žádný čas. Připravte se na exotickou chuťovou cestu a začněte kouzlit ve vašem kuchyňském laboratoři s naším jedinečným receptem na garam masalu – kari koření doma.

Suroviny

  • 2 lžíce zeleného kardamomu
  • 2 lžíce skořice
  • 2 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 lžička mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička mletého bílého pepře
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky mletého pálivého červeného pepře

Postup

  1. Všechny suroviny zeleného kardamomu, skořice, mletého kmínu, mletého koriandru, mletého hřebíčku, mletého muškátového oříšku, mletého bílého pepře, mletého černého pepře a mletého pálivého červeného pepře důkladně promíchejte ve velké misce.
  2. Pokud máte dostatečně silný mixér, můžete suroviny také společně rozmixovat, dokud nezískáte jemné práškové koření.
  3. Vzniklé Garam masala koření přelijte do vzduchotěsné nádoby a skladujte na suchém a temném místě.
  4. Garam masala může být použita okamžitě nebo skladována až 3 měsíce.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *